Haal gratis je medicinale wietolie bij de Social Club

© Flickr/Andres Rodriguez (Creative Commons)
In de stad Groningen opent zondag de Social Club Groningen, waar mensen terecht kunnen voor gratis medicinale wietextracten, zoals wietolie. Na een gesprek met de Social Club kun je lid worden en je bestelling doen.
Vervolgens krijg je de bestelde producten per post thuis. 'Het gaat echt om extracten, je kunt geen wiet bij ons krijgen', benadrukt voorzitter Rinus Beintema.

MS, kanker en ALS

Medicinale wiet is in Nederland legaal te krijgen, maar wordt alleen onder strenge voorwaarden verstrekt. In dat gat hoopt de Social Club te springen.
'We hopen mensen te helpen die het nodig hebben. In Leeuwarden hebben we ook al een vestiging en daar helpen we ongeveer 1.500 leden die MS, kanker, ALS en andere ziekten hebben'.

Discussie uitlokken

De bedoeling van de Social Club is om een discussie uit le lokken over het drugsbeleid. 'We hopen op toestemming om medicinale wiet te mogen verstrekken en op een discussie over legalisatie', zegt Beintema.

Gesprek

In Leeuwarden volgde al een gesprek met de burgemeester en Beintema hoopt dat dat in Groningen ook gaat gebeuren. 'En als we niks horen, nemen we zelf contact op en doen we een aanvraag voor een vergunning. Die krijgen we waarschijnlijk toch niet, maar dan komen we in ieder geval in gesprek.'
De Social Club Groningen komt aan de Oostersingel, naast het UMCG. Lees hier meer over de Social Club Groningen: SocialClub.frl