Hoe kan Groningen meer toeristen trekken?

Onze provincie trekt het minste aantal toeristen blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. En dat terwijl onze provincie het nodige te bieden heeft: van hangende keukens in Appingedam tot middeleeuwse taferelen in Bourtange.
Hoe komt het dat er zo weinig toeristen naar Groningen komen?

Dinopark
Om antwoord te krijgen op die vraag, gaat Bram Douwes in het programma Cunera komende zondag onder andere naar Landgoed Tenaxx in Wedde. Daar opent over ruim een week een heus dinopark. Initiatiefnemer Wouter Oudemans hoopt dat de dino's toeristen lokken naar Oost-Groningen: 'En als ze dan toch hier zijn, kunnen ze ook nog even door naar Bourtange.'

Waddenzee
Volgens Marketing Groningen is Bourtange de grootste toeristische trekpleister van onze provincie. Maar om ook buitenlandse toeristen naar Groningen te trekken, wil Marketing Groningen de Waddenzee als Werelderfgoed graag meer bekendheid geven. En ook de Stad met al haar cultuur moet nog meer aandacht krijgen, vindt directeur Hans Poll van Marketing Groningen.

Meer banen
Econoom Jouke van Dijk vindt dat er meer eet-, drink- en slaapgelegenheden moeten komen voor toeristen. 'Met name in de provincie zie je vaak dat cafés pas laat in de middag opengaan of zelfs doordeweeks dicht zijn. Daar komen we anno 2016 niet meer mee weg.' Als de toeristische sector in onze provincie eenmaal gaat groeien, kunnen met name werklozen daar de vruchten van plukken, denkt Van Dijk.

Kleinste hotel
Hotel De Kromme Raake in Eenrum is niet geschikt voor massatoerisme. Het is met slechts één kamer naar eigen zeggen het kleinste hotel van de wereld. 'Maar niet het meest onbekende, want we hadden bijna koninklijk bezoek', zegt eigenaresse Wendy Boonstra.

Bram Douwes duikt in de wereld van het Groninger toerisme. Zondag vanaf 18.10 uur na Noord Vandaag, herhaling ieder half uur. Je kunt het programma ook bekijken via rtvnoord.nl en onze app.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws