Bodembeweging springt in de bres voor John Lanting

'John Lanting wel vervolgen en de NAM niet. Meet Justitie met twee maten?' Dat vraagt Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging (GBB) zich af in een verklaring.

Hij reageert daarin uitgebreid op de vervolging van Lanting voor het aanbrengen van een leus op een muur van een NAM-gebouw. Het gasconcern heeft daarvan aangifte gedaan.

Lanting, bekend van acties van Schokkend Groningen, moest zich in verband daarmee zich gisteren melden op het politiebureau in Uithuizen. Het gaat om de tekst 'RUGRUNN ook voor John en Martha.' Het staat voor 'Ruimhartige Uitkoopregeling Groningen'.

Kleijer is zeer verbolgen dat Lanting daarvoor vervolgd wordt. 'Vijftigduizend maal een overtreding versus eenmaal,' wijst hij op de 50.000 huizen 'die door de gaswinning beschadigd zijn.'

Daarvan heeft de bodembeweging eerder aangifte gedaan. 'Justitie deed niets. En wordt wel actief als de NAM aangifte tegen een individu over zoiets onbenulligs als het verfraaien van beton. Dat wringt,' vindt Kleijer, die zegt de verklaring op persoonlijke titel te hebben geschreven.
Deel dit artikel:

Recent nieuws