Kartonarbeiders in Bad Nieuweschans staken opnieuw

Medewerkers van kartonfabriek Solidus Solutions, het voormalige Smurfit Kappa, in Bad Nieuweschans hebben dinsdagmorgen om 6.00 uur opnieuw het werk neergelegd.
De kartonarbeiders staken, omdat de onderhandelingen voor een nieuwe cao muurvast zitten. Inzet is met name het loon voor nieuwe medewerkers. Die krijgen in de nieuwe cao, zes procent minder loon, in vergelijking met de oude cao.

Eindbod


De afgelopen weken legden de medewerkers (ook van de andere vestigingen) al meerdere malen het werk neer. Vanwege de aanhoudende stakingen trok de directie van Solidus Solutions het eindbod in.

Lange adem

De staking lijkt een kwestie van de lange adem te worden. 'De nieuwe eigenaren stellen zich star op. Volgens mij is dit een voorbeeld van hoe het niet moet. Helemaal nu je net een bedrijf hebt, lijkt me dit geen goeie motivatie voor het personeel', zegt Albert Kuiper van FNV voor de microfoon van Radio Noord. Hij verwacht dat het conflict nog maanden gaat duren.
Solidus Solutions heeft vestigingen in Bad Nieuweschans, Oude Pekela, Hoogkerk en Coevorden. Er werken in totaal 450 werknemers.