Politiemedewerker ontslagen na 'ernstig plichtsverzuim'

© Jos Schuurman (FPS)
Een medewerker van het politiekorps Noord-Nederland is ontslagen in verband met ernstig plichtsverzuim.
Volgens een verklaring op de website van de politie wordt de medewerker verdacht van 'ongeoorloofd gedrag wat niet verenigbaar is met het politieambt'. Op basis van de uitkomsten van een intern onderzoek heeft de medewerker ontslag gekregen.
De politie wil geen nadere toelichting op het bericht geven.

Eerdere gevallen

De laatste jaren is het aantal keren voorgekomen dat politiemedewerkers wegens ernstig plichtsverzuim aan de dijk zijn gezet. Met name in 2014 waren er diverse zaken:
- In maart 2014 werd een voormalige chef van de parketpolitie ontslagen wegens seksuele intimidatie. De rechtbank oordeelde later dat het ontslag onterecht was.
- In mei 2014 ging een agent in de fout nadat hij eerder al voorwaardelijk was ontslagen. Ook toen gaf de politie geen nadere toelichting over de reden van het ontslag.
- In augustus 2014 werden twee politiemensen ontslagen: één werknemer wegens het plegen van strafbare feiten, een vrijwilliger moest weg na het plegen van geweld.
- In oktober 2014 volgde het ontslag van drie politiemensen in verband met ernstig plichtsverzuim. Ook moest onderzoekster Greet Elsinga die maand het veld ruimen, omdat ze particulier recherchewerk verrichtte naast haar werk bij de Politieacademie.