Groningen krijgt als een van de eerste steden nieuwe Blokker

De winkel in nieuwe stijl
De winkel in nieuwe stijl © Blokker
Groningen krijgt als een van de eerste steden in Nederland een Blokker nieuwe stijl. Het gaat om de vestiging in winkelcentrum Paddepoel aan de Dierenriemstraat.
De Blokker moet op 12 mei haar deuren open doen.

Veendam was eerder

Toch is de Blokker in Paddepoel niet de eerste Noordelijke Blokker nieuwe stijl. In Veendam opende het vernieuwde concept op 21 april zijn deuren. De Blokker in Winschoten ging ruim een half jaar geleden ook op de schop, maar dat was een ándere metamorfose die Blokker later afschoot - te herkennen aan een vierkante oranje B. De nieuwste formule heeft veel rondere letters.

Uit de rode cijfers

De komende jaren ondergaan de Blokker-winkels een grootscheepse vernieuwing. Ze krijgen onder meer een ander assortiment en het nieuwe logo. Moederbedrijf Blokker Holding investeert de komende twee jaar ruim 100 miljoen euro in de vernieuwingsslag, die de winkelketen uit de rode cijfers moet trekken.

450 winkels vernieuwd

De komende twee jaar zal elke werkdag een Blokker-vestiging worden omgebouwd. Van de 600 filialen worden in elk geval 450 vernieuwd. Wat er met de overige 150 vestigingen gebeurt, wordt later besloten.
Wel is duidelijk dat bij de reorganisatie honderden banen verloren gaan. De kookwinkels van zusterbedrijf Cook&Co, dat in Groningen in de Folkingestraat zit, gaan in elk geval dicht.
De nieuwe richting van de Blokker werd vorige maand nog kracht bij gezet door een opvallende reclame, waarin Sex and the City-ster Sarah Jessica Parker de winkel aanprijst.