Instellingen

Bevrijdingsfestival Groningen: wat mag je niet missen?

© Rogier van den Berg/ RTV Oost

Het Stadspark staat vandaag in het teken van Bevrijdingsfestival Groningen. In het Stadspark kan vanaf 12.30 uur tot middernacht genoten worden van verschillende artiesten. Maar wat mag je nou echt niet missen? Dit zijn onze suggesties:

Ali B (Main Stage

12:30 - 13:15)


Niemand minder dan Ali B opent het Bevrijdingsfestival in Groningen. In 2004 scoorde hij met “Ik Ben Je Zat' zijn eerste Top 40-hit. Later dat jaar rapt hij mee op “Wat Zou Je Doen” van Marco Borsato. De single staat vier weken op de eerste plaats.

Robin IJzerman (Podium Noord 13.30 - 14.00)

Robin IJzerman begon haar carriére als duo met haar zus, maar besloot vorig jaar om solo verder te gaan. Ze won de RTV Noordtalentenjacht Café Martini XL. Verwacht mooie luisterliedjes op Podium Noord.

Luc C (Sena Talent Stage 14.30 - 14.50)

De uit Zuidlaren afkomstige rapper Luc C is volgens onze eigen Eric Bats een 'jong talent'. Hij staat in voorprogramma's van artiesten als Ronnie Flex en Kraantje Pappie. Hier gaan we vandaag en in de toekomst veel van horen.

Kovacs (Main Stage 15.00 - 15.30)

Ambasadeur van de vrijheid 2016 is zangeres Kovacs. Ze vliegt met de helikopter naar Groningen, waar ze om 15.00 uur de Main Stage betreedt. Omisbaar voor wie vandaag even stil wil staan bij het vrijheid vieren.

The Lumineers (Main Stage 16-00- 17.05)

The Lumineers is één van de grote namen op Bevrijdingsfestival Groningen. Vier jaar geleden scoorden ze een megahit met 'Ho Hey'. Inmiddels hebben ze een nieuw album uit en touren ze weer door Europa. Een optreden dat je niet wilt missen.

Kensington (Main Stage 19.30 - 20.30)

Kensington is razend populair in Nederland en daarbuiten. De band staat aankomend winter weer twee keer in een uitverkocht Ziggo Dome en is de publiekstrekker van dit Bevrijdingsfestival. Ze zijn overigens geen onbekende. Twee jaar geleden waren ze ambassadeur van de vrijheid en vlogen mee in de helikopter.

Lars Koehoorn (Podium Noord 20.30 - 21.00)

'De Groningse Dotan.' Zo beschrijft Bats de singer-songwriter uit Winschoten. De 19-jarige Winschoter begon met zijn eerste single 'Home' en inmiddels heeft hij al een internationaal optreden gehad op het Street Feast in hartje Londen.

The Partysquad (Sena Talent Stage 21.30 - 23.00)

De afsluiter van de Sena Talent Stage is the Partysquad. Het Nederalndse dj-team draait al tien jaar mee in de muziekwereld en is bekend van hits als 'Rampeneren' en 'Helemaal naar de klote'. Een knallende afsluiter van dit podium.

Typhoon (Main Stage 22.30 - 23.30)

Afgelopen Koningsdag kreeg de Zwolse hiphopper Typhoon de koninklijke familie nog aan het dansen en vandaag is hij de afsluiter op het festival in Groningen. Vorig jaar sloot hij het Bevrijdingsfestival in Gronigen af en zette het festivalterrein op zijn kop. En ja, dat gaat vanavond ook lukken.

Wil je het hele programma zien? Klik of tik dan hier.