Hoogkerker honden doen gooi naar wereldtitel

De vier combinaties van Hondensport Hoogkerk doen vooral een unieke ervaring op bij het WK Hollandse Herders IPO in Tsjechiƫ. RTV Noord volgt de Groningse honden, waarvan twee combinaties kans maken op de wereldtitel.
De honden van de World Dutch Sheperd Organisation moeten concurreren met soortgenoten uit de Verenigde Staten, Hongarije, Tsjechië, Finland, Zweden, België, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. En dat is bepaald geen sincecure, zo weet ook voorzitter José Stienstra van Hondensport Hoogkerk.

In de IPO 1 klasse doen Agnes Plazier en Rene Pots met de honden Barry de Vrolijke Hollander en Holland Juba v. Le Dobry mee. Ze hebben zich van hun beste kant laten zien tijdens het WK in het Tsjechischie Kolin. Agnes haalde 74 en 73 punten, terwijl Rene 92 punten binnensleepte.

Zoon leidt, vader volgt
Klaas Stienstra en zoon Jack verdienden 99 punten met hun honden Nigel en Messi. Deze laatste, die vernoemd is naar de legendarische voetballer, deed het samen met Nigel uitstekend, want op één punt na werden alle punten behaald. Dat zorgt ervoor dat de honden van Klaas en Jack Stienstra bovenaan staan in tussenstand op het WK. Hond Messi van zoon Jack staat bovenaan, op de voet gevolgd door Nigel van vader Klaas. Jack en Messi hebben de volle score van 100 punten, Klaas en Nigel hebben er 99. Ook een Duits team staat op 99 punten.

Zondag leggen de honden hun laatste krachtproef af. Aan het einde van de middag wordt het duidelijk of de honden uit Hoogkerk wereldkampioen zijn geworden.
Meer over dit onderwerp:
KOLIN
Deel dit artikel:

Recent nieuws