Zilver voor Messi op WK Hollandse Herders

De Hollandse herder Messi en zijn baas Jack Stienstra uit Hoogkerk hebben zilver gewonnen op het WK Hollandse Herders in Tsjechië.
De Duitse wereldkampioene Andrea Manthey en haar hond Glenn wisten de titel op het nippertje te behouden. De jury gaf hen één punt meer dan de Groningers.

Hond gewond

De vader van Jack, Klaas Stienstra, deed ook mee aan het WK. Zijn hond Nigel raakte gewond tijdens een oefening. 'Het is voor ons nog een raadsel wat er gebeurde', vertelt José Stienstra. Zij is de president van de World Dutch Shepherd Federation en de echtgenote van Klaas. 'Nigel tilde zijn rechtervoet op en verkrampte totaal.' Het dier werd uiteindelijk gediskwalificeerd. José: 'Deze combinatie had nog geen punt verloren en dan is de titel in één keer weg. Tussen winnen en verliezen zit een wereld van verschil, maar dan ligt het toch zo dicht bij elkaar'.

Massage

De familie Stienstra hoopt dat Nigel in ieder geval geen blijvende schade heeft aan zijn poot. 'Vanochtend was hij wel vrolijk, maar helaas belast hij zijn poot bijna niet. Hij heeft een heerlijke massage gekregen', besluit José.

Lees ook: