Subsidies moeten zorgen voor behoud en uitbreiding van werkgelegenheid

De Groningse bedrijven JC-Electronics in Marum en Bouwman Hydrauliek BV in Farmsum ontvangen vijftigduizend euro subsidie van de provincie. De subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen.
Eisen
'De subsidie komt niet uit de lucht vallen. We hebben er wel echt moeite voor moeten doen', vertelt eigenaar Bert Bouwman van Bouwman Hydrauliek BV. 'De provincie hanteert strenge selectiecriteria voor de bedrijven, die een beroep doen op deze subsidie.' Vorige week kreeg Bouwman te horen dat hij het geld krijgt.

Werkgelegenheid
'De subsidies zijn speciaal bedoeld voor mkb'ers die innovatief zijn, maar op een duurzame manier', aldus Barbara Huneman van de provincie Groningen. Volgens haar voldoen deze twee bedrijven aan die voorwaarde. 'Daarnaast verstrekken we deze subsidies ook vanwege het behoud van werkgelegenheid en de uitbreiding ervan in onze regio. '

Meer mensen
'Deze subsidie is eigenlijk een korting op je investering', legt Bouwman uit. Door het geldbedrag kan hij een nieuwe freesmachine aanschaffen, waardoor het bedrijf sneller en betere kwaliteit kan leveren. 'We gaan zeker doorgroeien en daar hebben we wel meer mensen voor nodig', alus Bouwman.

Verhuizen
Het bedrijf JC-Electronics gaat het geld gebruiken om uit te breiden. 'We zijn erg blij met de subsidie', zegt Jannes Cruiming van het bedrijf. 'We gaan verhuizen naar een ander pand in Leek en mede door de subsidie kunnen we efficiënter werken. Dat levert weer banen op.'

Lees ook: JC-Electronics: van zolderkamer in Marum naar miljoenenbedrijf
Meer over dit onderwerp:
economie MARUM/FARMSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws