PvdA'er noemt situatie 18-jarige Mariam Korashvili 'schrijnend'

Al zeven jaar is ze hier in Nederland. Maar de 18-jarige Mariam Korashvili uit de stad Groningen dreigt terug te worden gestuurd naar Georgië. 'Haar situatie is echt schrijnend', vindt PvdA'er Esther van Dijken uit Baflo.

Soepeler
Van Dijken strijdt al een tijd voor een beter kinderpardon. Ze krijgt daarbij steun van haar partijgenoten uit het hele land. 'De situatie van Mariam toont aan dat er weer allerlei nieuwe regeltjes worden bedacht, die onnodig zijn', vertelt Van Dijken. Ze vindt dat de regels van het kinderpardon versoepeld moeten worden.

Vinkje
Mariam Korashvili valt niet onder het kinderpardon, omdat ze zich volgens de IND op een bepaald moment niet heeft gemeld. Hierdoor ontbreekt een vinkje in haar dossier.

Den Haag
Kinderen, die vijf jaar of langer in Nederland gevestigd zijn, zouden het land niet meer uitgezet mogen worden, vindt Van Dijken. 'Ik heb mijn lijntjes in Den Haag lopen en ik ben continu in gesprek', vertelt ze. De Groningse PvdA'er hoopt dat de politiek iets kan doen aan het situatie. Binnenkort heeft ze een gesprek met PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken over het kinderpardon.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws