Drie extra wensen bij aanbesteding ombouw Ring Zuid

Aannemerscombiatie Herepoort gaat zoals verwacht aan de slag met de ombouw van de zuidelijke ringweg. De combinatie krijgt 388 miljoen om de opknapbeurt te realiseren, inclusief drie nieuwe wensen.
In het contract staat dat bij een 'grote tegenvaller' één van de drie wensen mag sneuvelen. We zetten de toevoegingen aan de klus voor je op een rijtje.

De Esparanto fiets- en voetgangerstunnel
Afbeelding

Onder de spoorwegovergang bij de Esperantostraat aan het einde van de Helperzoom komt een fiets- en voetgangerstunnel. Hiermee worden de beide 'spoorkanten' van het Zuiderplantsoen met elkaar verbonden.

Volledige aansluiting op de Europaweg
Afbeelding

In het oorspronkelijke besluit was sprake van een 'halve aansluiting' van de Europaweg met de zuidelijke ringweg. Binnen de getekende deal wordt deze volledig. Dat betekent dat automobilisten vanaf het Europaplein ook de ringweg richting Hoogezand op kunnen.

Het 'groene Julianaplein'
Afbeelding

Het grootste verkeersknooppunt van onze provincie moet meer worden dat een blok beton met een ongelijkvloerse kruispunt. De wens is om waar mogelijk groen te realiseren.

Drie noordelijke ondernemingen
Herepoort bestaat uit zes bedrijven waarvan drie uit onze regio: Oosterhof Holman Infra uit Grijpskerk, Koninklijke Sjouke Dijkstra uit Leek en Jansma Drachten. Verder bouwt het Overijsselse Roelofs Wegenbouw mee en zijn er nog twee buitenlandse concerns betrokken.

Lees ook:
- Noordelijke wegenbouwers gaan aan de slag met Ring Zuid
- Noordelijke aannemerscombinatie in de race voor bouw Zuidelijke Ringweg
Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws