Directeur Auto Century neemt voortrekkersrol bij kabelbaan Stad

© VBNO
Groningse bedrijven moeten de handen ineenslaan om te kijken of de kabelbaan toch nog naar de stad Groningen kan komen. Dat zegt Erik Meems, directeur van autobedrijf Century Autogroep.
Het tracé van de mogelijke kabelbaan loopt vlak langs een vestiging van zijn bedrijf aan de Bornholmstraat. Meems doet de oproep omdat de stad meer bezoekers moet krijgen.

'Goed voor bedrijven'

'Dat is goed voor ons bedrijf, maar ook voor andere bedrijven. Zo gaan we een nieuwe autowasstraat en een nieuw schadeherstelbedrijf bouwen. De klanten daarvan kunnen daarna prima van de kabelbaan gebruik maken.'

'Ik mis de beleving'

Meems wil niet alleen de Groninger ondernemers enthousiasmeren. Ook voor de gemeente ziet hij een rol weggelegd: 'Ik mis een beetje de beleving bij het stadsbestuur om een kabelbaan naar Groningen te halen. Het zegt genoeg dat ik, maar ook veel andere ondernemers, niet betrokken zijn geweest bij het onderzoeken van de haalbaarheid van een kabelbaan.'
Wethouder Paul de Rook stuurde de gemeenteraad woensdag een brief, waarin staat dat bij toekomstplannen van de stad geen rekening gehouden wordt met een kabelbaan. 'Ook daaruit blijkt dat de gemeente zich er best wat meer voor kan inzetten', geeft Meems aan.