NAM koopt monumentale boerderij Geertsemaheerd in Slochteren op

De NAM heeft de monumentale herenboederij Geertsemaheerd in Slochteren gekocht. Het Rijksmonument is een jaar geleden al onbewoonbaar verklaard en via hekken van de buitenwereld afgesloten.
Het bijzondere pand uit 1795 is sterk aangetast door een combinatie van aardbevingen en vochtproblemen. Het was in handen van een vastgoedbedrijf in Hoogezand.

Familiebezit
De Geertsemaheerd is bijna tweehonderd jaar in bezit geweest van de gelijknamige familie. Om de herenboederij heen ligt een Engelse landschapstuin, die ooit veel bezoekers tot uit de wijde omgeving trok.

Het woonhuis staat al lange tijd in de stutten. Ook staat er voor, bij de weg, een bord met de tekst: 'Instortinsgevaar door aardbevingen'.

Vraagprijs
Het complex stond al sinds 2010 in de verkoop. Toen lag de vraagprijs nog op 1,2 miljoen euro. Die was al gezakt tot negen ton. De NAM wil niet zeggen hoeveel er voor is betaald.

Het is ook nog niet duidelijk wat er met de achttiende eeuwse herenboerderij gaat gebeuren. 'Een goede herbestemming is ons uitgangspunt. Onze vastgoedadviseur gaat er nu mee aan de slag', laat een woordvoerder van de NAM weten.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok SLOCHTEREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws