Boerenbox in Euroborg barst uit zijn voegen

Het is een sky-box, maar geen gewone: de boerenbox in de Euroborg. Agrarische bedrijven en boeren uit Noord-Nederland verzamelen zich hier tijdens thuiswedstrijden van de FC om plezier te hebben én om zaken te doen.
Stampvol

Sommige bezoekers van de boerenbox komen zo van de trekker af, of onder de koe vandaan. TIjdens de play-offwedstrijd tegen Heracles Almelo is het er stampvol. Voorzitter en oprichter Bas Schrage kijkt tevreden toe.
'Van jongs af aan voetbal ik zelf', zegt hij. 'Dan raakt het je, dan krijg je er iets mee. En ik ging altijd al naar wedstrijden van de FC.'

Economie op zich

Samen met andere boeren met een voetbalhart kreeg hij belangstelling voor een sky-box in de Euroborg. 'De agrarische sector is toch een hele economie op zich. Kunnen we daar niet iets mee, zeiden we tegen elkaar', blikt Schrage terug. En zo geschiedde.
De boerenbox blijkt een schot in de roos. Alle 46 beschikbare plaatsen zijn iedere wedstrijd bezet, en er is vraag naar meer.

Echte boeren

Daarom wordt de boerenbox deze zomer een keer zo groot: straks zijn er 92 plaatsen. Die extra stoelen zijn vooral bedoeld voor de échte boeren: mannen en vrouwen van de boerderij.
Om de kosten te drukken zijn er kleinere pakketten samengesteld: voor vijfhonderd euro kunnen boeren lid worden. Daarvoor kunnen ze vier à vijf wedstrijden bezoeken en kunnen ze deelnemen aan alle andere aciviteiten van de boerenbox, zoals reisjes en feestavonden.
Omdat het om kleinere pakketten gaat, is er ruimte voor bijna tweehonderd extra leden.