Hoe je met slim produceren de Chinezen verslaat

STT Products in Tolbert is het derde bedrijf waar we aandacht aan besteden in de serie bedrijfsportretten Made in Grunn. STT is net verhuisd naar het voormalige pand van Luxaflex aan de Leuringslaan. Het bedrijf bestaat deze week precies dertig jaar.
STT maakt machines en instrumenten waarmee bedrijven hun productieprocessen kunnen verbeteren. Het is hitech in combinatie met fijnmechanica wat er bij het Leekster bedrijf gebeurt. De producten van STT gaan de hele wereld over.


Afbeelding


Foutloos en precies
Smart manufacturing, oftewel slim produceren, dat is waarin STT zich heeft gespecialiseerd. De smart factory van STT maakt machines die foutloos en uiterst precies producten maken. Bedrijven die de machines van STT gebruiken hebben niet of nauwelijks uitval van producten tijdens de fabricage.

Afbeelding


Door dat slimme en foutloze produceren wordt het voor Nederlandse bedrijven aantrekkelijk hun productie hier te houden en niet te verplaatsen naar lagelonenlanden. Dankzij smart manufacturing zijn er nu zelfs al bedrijven die overwegen productie die eerder naar een land als China was verhuisd, weer terug naar Nederland te halen.

Afbeelding


Bekijk de andere bedrijfsportretten op rtvnoord.nl/noordzaken/webdocu
Meer over dit onderwerp:
Industrie Tech economie Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws