'Groepen jongeren zorgen al maanden voor overlast rond Het Ruimteschip'

'Soms hangen er groepen van tien tot twintig jongeren rond de school. Er is al maanden overlast bij Het Ruimteschip'. Dat zeggen buurtbewoners van de school in Hoogezand.
Een kleuter van de school is dinsdag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij een xtc-pil had opgegeten. De pil is vermoedelijk door iemand verloren, maar kan ook bewust achtergelaten zijn.

Twee uur 's nachts

Buurtbewoners zijn boos over de gang van zaken. 'We hebben al heel vaak aan de bel getrokken over de overlast. Maar tot nu toe is er niks gebeurd. Vorige week heb ik de politie nog gebeld, omdat er om twee uur 's nachts een enorm lawaai was', vertelt een buurtbewoner, die niet verbaasd is dat het nu mis is gegaan.

Geen hekken

Het schoolplein van Het Ruimteschip kan zo worden betreden. Er zitten geen hekken om heen. Beveiliging is dus erg lastig. De politie gaat een buurtonderzoek instellen. 'Het wordt een lastige klus om de dader te achterhalen', zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer. 'Tot nu zijn er geen getuigen en zonder camera's is het erg moeilijk.'
De woordvoering rond het incident is inmiddels overgedragen aan burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer.

Lees ook: