'Je doet het voor de glimlach'

Voor één keer geen potje op het ijs, maar dan in het Beatrix Kinderziekenhuis. De ijshockeyers van GIJS Groningen hebben woensdag daar een wedstrijd gespeeld.
'Ik doe dit voor de glimlach en het is een kleine moeite', zegt Tom Korte die al 26 jaar ijshockeyt. Hij leert Luuk, een van de patiëntjes die kwam kijken, voorafgaand van de wedstrijd hoe hij moet scoren.

Met liefde

Tom vindt het bijzonder om hier met zijn team een wedstrijd te spelen. 'Ik heb zelf een kleintje en die zie je elke dag lachen en dan zie je hier kinderen die ziek zijn. Als je ze op deze manier laat vergeten dat ze ziek zijn, dan doe ik dat met alle liefde.'
Luuk vindt het super dat hij les krijgt van Tom. 'Ik heb nog nooit gesport en nu doe ik ijshockey.' Tom is dan ook tevreden over Luuks prestaties. 'Luuk doet het hartstikke goed, hij gaat steeds harder schieten.'

Belangstelling

Na de training gaan de ijshockeyers een wedstrijd spelen. Luuk kijkt met vol belangstelling naar de ijshockeyers. Of hij zelf op ijshockey wil, dat weet hij nog niet.