Pijnlijke fout bij bekendmaking nieuwe nachtburgemeester

Oelinda de Vries is gekozen als nieuwe nachtburgemeester van Groningen. Ze volgt Chris Garrit op, die vorig jaar bekend maakte te stoppen.
Foutje
De vijfkoppige jury koos voor het 22-jarige model. Overigens werd eerst een andere kandidaat, Hubert Nauta, als winnaar uitgeroepen door vorige nachtburgemeester Chris Garrit. 'Backstage is het ergens fout gegaan in de communicatie van de jury naar Nauta. Ik ben snel naar achter gevlucht om te vloeken en te tieren maar het kwaad was natuurlijk al geschied' laat organisator Willem Groeneveld weten.

Dubbel
Een minuut later moest een boze Nauta de 'ambtsketting' alsnog afstaan aan De Vries: 'Dit is heel dubbel. Ik ben er heel blij mee. Ik hoop dat jullie mij er niet op aankijken', zei ze op het podium.

Boos
Even daarvoor wasNauta al begonnen aan zijn overwinningsspeech op het podium. Bij de voormalig-directeur van Simplon kwam het stoom uit de oren toen hij uiteindelijk - zonder ketting - het podium afkwam: 'Het is een pijnlijke fout. Ik gun het Oelinde, maar op internet lagen zowel Merlijn Poolman (Subsonic) als ik ver voor in de stemming. Dan is dit wel heel raar', aldus de eigenaar van twee kroegen in de Poelestraat.

Jury
Populair op internet of niet, de jury koos anders: 'We hebben gekozen voor een nieuw en fris gezicht met nieuwe ideeën. Wij staan voor onze keuze, daarom hebben we de fout ook teruggedraaid. Nu is iedereen boos, maar dat is dan maar zo', zei de juryvoorzitter terwijl de zaal inmiddels was leeggestroomd.

Ondertussen speelde een bandje nog wat muziek, maar een feestje wilde het niet meer worden.

Sikkom
De verkiezing is georganiseerd door stadsblog Sikkom. Volgens het blog kan de stad Groningen niet zonder nachtburgemeester. De bekendmaking vond plaats in Huize Maas in de stad.

Bekijk hier de verkiezingsvideo van Oelinda de Vries:


Lees ook: Wie wordt de nieuwe nachtburgemeester van Groningen?
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws