Nieuwe nachtburgemeester wil 'underground scene' promoten

De 22-jarige Oelinda de Vries werd woensdag benoemd tot de nieuwe nachtburgemeester van Groningen. 'Heel erg leuk dat ze voor mij als 'frisse wind' zijn gegaan', lacht ze. Maar wat zijn haar plannen?
'Na alle ophef van woensdagavond wil ik allereerst een bekend gezicht worden. Ik ben natuurlijk nog jong en moet mezelf op de kaart zetten. Ik wil ook zeker oudere en meer ervaren mensen een stem geven door een raad op te richten.

Saamhorigheid
Het doel van De Vries is het creëren van meer saamhorigheid in de stad. 'We hebben hier een heel divers publiek, van de oude garde tot studenten en meer. Al deze mensen hoop ik samen te brengen door bijvoorbeeld een gezamenlijk evenement op te zetten'.

De Vries wil zich daarnaast toegankelijk opstellen en nauw contact onderhouden met kroegbazen, verenigingen in de stad en de gemeente.

Buiten de Groningse grenzen
Ook buiten de grenzen van Groningen heeft het Groningse feestbeest plannen: 'ik wil het nachtleven van onze stad ook op nationaal niveau promoten. 'Dé underground scene' heeft bijvoorbeeld een negatief imago, terwijl ónze underground scene toch veel te bieden heeft. Dit wil ik in andere steden ook onder de aandacht brengen', aldus De Vries.

Het 'feestbeest', zoals ze zichzelf noemt, liep eerder al stage bij haar voorganger Chris Garrit. 'Ik ben overal. Daarom kan ik de mensen van het nachtleven het beste een stem geven', deed ze in de aanloop naar de verkiezing een oproep op haar te stemmen.

Concrete aandachtspunten van De Vries:
- Meer sfeerverlichting in de stad, zoals langs de grachten. 'De stad bruist wel, maar je ziet het niet zozeer.'

- Meer openbare toiletten voor vrouwen. 'Mannen kunnen overal tegenaan pissen, maar dat gaan wij natuurlijk niet doen.'

- Mensen tijdens Oud en Nieuw dichter bij elkaar brengen. 'Ik heb het idee dat er een groot gat is tussen de oude garde van Groningen en de nieuwkomers, dus de studenten. Daar valt nog veel te behalen.'

- Cameratoezicht in de buitenwijken. 'Ik heb zelf ook in een buitenwijk gewoond en ik vond het 's nachts nog wel vrij eng om naar huis te moeten na het stappen.'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws