The New Poor wint Café Martini XL

Het duo The New Poor is de winnaar van de talentenjacht Café Martini XL. Zij werden vrijdagmiddag live in de uitzending van Op Noord verrast door jurylid Gertjan van Stralen. Dat gebeurde in Hamburg, waar het duo is voor een optreden op een festival.
The New Poor bestaat uit Liza Dries en Abel de Kam. Ze hebben elkaar ontmoet op de middelbare school en schrijven al jaren liedjes, waar zo'n twee jaar geleden ook optredens bij kwamen. Eerst op straat in onder andere Frankrijk en Spanje, maar nu weer veel in Stad en Ommeland, met zo af en toe een uitstapje naar Duitsland.

Drie talenten
Tijdens de uitzending van Cafe Martini XL op Tweede Pinksterdag selecteerde de jury uit de acht optredens drie talenten voor de finale: Redwood Club, Cinnamon Beach en The New Poor. Deze drie hebben de afgelopen dagen met elkaar gestreden om de winst.

Ruime overwinning
Elke dag kwam één van de drie talenten langs bij Radio Noord voor een interview en een oproep aan het publiek. Met maar liefst 47% van de stemmen wist The New Poor de overwinning naar zich toe te trekken.

The New Poor wint airplay bij Radio Noord, een masterclass songwriting en diverse optredens.

Het optreden van The New Poor afgelopen maandag tijdens de uitzending van Cafe Martini XL:
Meer over dit onderwerp:
muziek cafemartinixl GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws