Jongetje in brandwondencentrum zit gewoon in de klas in Siddeburen

© wauw050.nl
Je bent zeven jaar. Je ligt met brandwonden helemaal alleen in het ziekenhuis. En je mist je klasgenootjes. Een beeld dat jarenlang heel logisch was. Maar in het Martiniziekenhuis is dat nu totaal veranderd.
Een 7-jarig jongetje uit Siddeburen dat met brandwonden in het Martini ligt, kan via een speciale internetverbinding, een 3D-bril en twee 360 graden-camera's gewoon in de klas zitten van zijn school in Siddeburen. De leerlingen kunnen op hun beurt een kijkje nemen bij hem in de ziekenhuiskamer.

Contact met het thuisfront

Het Martiniziekenhuis had al ervaring opgedaan met een Roemeens brandwondenslachtoffer, dat via deze manier contact met het thuisfront in Boekarest had. Het project WAUW! Terug naar School, een samenwerking tussen het Groningse bedrijf YellowBird en het ziekenhuis, is nu genomineerd voor het Beste Virtual Idee van Nederland.

Stemmen

Die wordt uitgereikt op het prestigieuze Start Up Fest Europe in Amsterdam georganiseerd door Neelie Kroes en prins Constantijn. Electronicagigant Samsung is de initiatiefnemer van de prijs. Het project van het Martiniziekenhuis is uit tweehonderd inzendingen gekozen bij de beste tien. Tot en met woensdag kan gestemd worden via internet.
De beste drie gaan door naar de finale. Op donderdag 26 mei wordt in Amsterdam de winnaar bekend gemaakt. Samsung gaat het winnend project waarschijnlijk in productie nemen.