Stut en Steun staat klaar voor inwoners aardbevingsgebied

Inwoners van het aardbevingsgebied kunnen vanaf donderdag met al hun vragen over mijnbouwschade terecht bij het onafhankelijke steunpunt Stut en Steun in Appingedam.
Mensen kunnen er terecht met alles wat met mijnbouwschade te maken heeft. Dat kan de schade-afwikkeling zijn, maar ook probleem rond veiligheid en het verstevigen van huizen. Verder wordt informatie gegeven over allerlei regelingen.

'Luisterend oor'

'Veel mensen lopen vast en weten niet hoe ze verder moeten. Wij proberen ze met adviezen en een luisterend oor weer op weg te helpen,' licht Nicole van Eijkern toe.
Het is een initiatief van de Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Gasberaad. Het wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken.

Onafhankelijk

Toch is het onafhankelijk, verzekeren de initiatiefnemers. 'Het is niet zo dat wie betaalt, bepaalt. Er zijn meer instanties die subsidie krijgen en toch onafhankelijk zijn. Wij laten ons door niemand sturen.'
Stut en Steun is alle werkdagen tijdens kantooruren open. Het is gehuisvest in een kantoorpand bij het station in Appingedam.