Groningen City Club trekt tijdelijk stekker uit kabelbaan

© Flickr / Phil Guest (creative commons)
De Groningen City Club (GCC) trekt voorlopig de stekker uit het plan voor een kabelbaan in de stad Groningen. De reden daarvoor is dat het gemeentebestuur niet duidelijk ja of nee zegt tegen het plan.
Volgens voorzitter Mark Engberts van de ondernemersvereniging worden er door de gemeente steeds nieuwe bezwaren opgeworpen en zou er opnieuw onderzoek gedaan moeten worden. De GCC, mede-initiatiefnemer, wil geen onderzoeken meer, maar een duidelijk besluit van dit gemeentebestuur.

Rekken

De gemeente probeert volgens Engberts het proces te rekken, om zo onenigheid met de provincie te voorkomen. De provincie heeft de gemeente een lening van 25 miljoen euro verstrekt voor de bouw van het Groninger Forum. Als voorwaarde is daarbij gesteld dat er een kabelbaan naar de binnenstad moest komen.
Het definitief stopzetten van de kabelbaanplannen leidt volgens Engberts daarom tot discussie tussen de gemeente en provincie. 'Als je geen nee zegt, dan heb je die discussie niet.'
Verantwoordelijk wethouder Paul de Rook was niet bereikbaar voor commentaar.

Venlo

De GCC is ervan overtuigd dat het plan nog steeds levensvatbaar is en dat er ondernemers zijn die de kabelbaan willen ontwikkelen. Engberts wil de plannen weer uit de ijskast halen, zodra er een nieuw gemeentebestuur zit. In 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen.
De voorzitter vindt het jammer dat Groningen niet meer de primeur heeft van een kabelbaan. Inmiddels zijn er vergevorderde plannen voor een kabelbaan in Venlo. Ook andere steden denken erover na.

Lees ook: