Wethouder over Hippolytushal Middelstum: 'Opgelucht, maar zou het zo weer doen'

Eindelijk is het zo ver: de nieuwe sporthal in Middelstum wordt officieel geopend. Vanaf aanstaande zaterdag is iedereen die van sport houdt welkom in de Hippolytushal.
De officiële opening is een stuk later dan gepland omdat onderaannemer Rottinghuis een conflict had over de betaling met hoofdaannemer Wind Groep. Die betaling is gedaan, dus kan de hal open.

Opgelucht, blij en trots

'Ik ben opgelucht, blij en trots', zegt wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum. 'De ontwikkeling heeft behoorlijk wat stress gekost maar het was de moeite waard. Sterker nog, ik zou het zo weer doen', lacht hij.

Ruzie om geld

De oplevering van de nieuwe hal ging niet zonder slag of stoot. Begin dit jaar spande de gemeente Loppersum uiteindelijk een kort geding aan tegen de aannemer om de sporthal opgeleverd te krijgen. De aannemer weigerde de oplevering omdat het bedrijf nog geld moest krijgen van hoofdaannemer Wind Groep.

Financiële schade

'Die betalingen zijn gedaan, dus dat conflict is opgelost', zegt Schollema. 'Alleen heeft de vertraging ons ook veel geld gekost. We gaan nu bekijken wat de financiële schade is en zullen dat uiteraard verhalen op de veroorzaker, en dat is in dit geval de Wind Groep'.

Lees ook: