Ommelander Ziekenhuis Groep: zes miljoen verlies maar toch tevreden

Zes miljoen euro verlies en toch tevreden. Dat is het geval bij de Ommelander Ziekenhuis Groep, waarin het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl en het Stichting Lucasziekenhuis in Winschoten zijn ondergebracht.
Elf miljoen minder

Normaal gesproken had het het OZG ruim vijf miljoen euro winst gemaakt, maar door de verkoop van de gebouwen in Delfzijl en Winschoten en de bouw van het nieuwe ziekenhuis langs de A7 bij Scheemda moest elf miljoen euro worden ingeleverd.

Eenmalig

Het verlies van zes miljoen euro is eenmalig. Voorzitter Albert Koeleman van de Raad van Bestuur van het OZG is ondanks het verlies tevreden. 'De resultaten laten zien dat het Ommelander Ziekenhuis een financieel gezond ziekenhuis is geworden. Weliswaar hebben we verlies geleden maar dat was volgens verwachting. We vinden het veel belangrijker dat het structurele resultaat uit de gewone bedrijfsvoering goed is'.

Eigen vermogen

Het verlies wordt gedekt uit eigen vermogen. Het nieuwe ziekenhuis in Scheemda moet in 2018 klaar zijn. Dan gaan de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten dicht.

Lees ook: