'Bouwbedrijf Geveke wil 150 huizen bouwen in Blauwestad'

De provincie is in onderhandeling over de verkoop van tientallen bouwkavels in Blauwestad.
Dat zei gedeputeerde Henk Staghouwer woensdag tijdens een vergadering van Provinciale Staten, in reactie op vragen van de VVD.

Over getallen en het verloop van de onderhandelingen laat Staghouwer weinig los: 'We zijn sinds september in gesprek met Geveke, maar ik zou willen oproepen om een broedende kip niet te storen. VVD-Statenlid Nico Bakker antwoordde gevat: 'We willen controleren of de kip wel voldoende op het ei zit.' Toch kreeg Bakker niet meer informatie van Staghouwer.

Volgens de partij van Bakker staat bouwbedrijf Geveke al een jaar in de startblokken om 150 woningen in het Havenkwartier te realiseren en doet het provinciebestuur onvoldoende om de zaak rond te krijgen.

'Blijkbaar is, ook politiek gezien, niet iedereen in Oost-Groningen blij met de plannen', zegt Bakker. Volgens zijn partij moeten de kavels alsnog zo snel mogelijk in de verkoop, zodat de ontwikkeling van het gebied op gang komt.

Op Twitter reageert wethouder Hennie Hemmes (SP) van Pekela furieus op het woningbouwplan: 'Vinex-wijk in de Blauwe Stad!!!! Prima voor Oost-Groningen. Wat een gospe, hoezo afspraken over woon- en leefbaarheidsplan', verwijzend naar afspraken die de provincie eerder maakte met gemeenten in Oost-Groningen.

In Blauwestad zijn dit jaar tot nu toe zes kavels verkocht. Nog eens zes kavels staan in optie.
Meer over dit onderwerp:
BLAUWESTAD
Deel dit artikel:

Recent nieuws