'Zielig dat Imca op deze manier afscheid moet nemen'

© Anja Otto/RTV Noord
Tientallen geintereseerden namen vrijdag een kijkje bij de voormalige boerderij van zangeres Imca Marina in Midwolda.
De Oldambster boerderij aan de Hoofdweg in Midwolda, de Vicarie, staat al jaren te koop. Marina vroeg in 2010 het faillissement aan omdat de Vicarie, die was bedoeld voor feesten en partijen en huwelijksvoltrekkingen door de zangeres zelf, niet meer liep.


Kijkdagen

De Vicarie staat dus al een tijdje te koop. Maar tot nu toe kwam er geen enkele koper. Daarom worden de boerderij en de schuren nu per opbod en afslag geveild.
Op 3 juni en 17 juni zijn de kijkdagen. Op maandag 20 juni begint de veilig om 10:00 uur. De veiling gaat niet door als er van tevoren een goed onderhands bod komt.

Voldoende belangstelling

Makelaar Kiek Busquet van bedrijfsmakelaardij Held3r is niet ontevreden over de belangstelling. 'De opkomst is redelijk goed. De eerste dag is altijd op inschrijving, dan zijn het over het algemeen vooral de professionals die komen kijken. Mensen uit het vastgoed, maar ook mensen uit de zorg hebben zich ingeschreven.'
'De 17e is de publieke kijkdag. Dan verwacht ik beduidend meer mensen die nieuwsgierig zijn naar de artiest. Die willen toch even zien hoe Imca woonde en leefde in haar Vicarie', verklaart bedrijfsmakelaar Busquet.

Toch nog een grote fan

Tussen alle professionals liep er tóch nog een grote fan: Johan, die liever zijn achternaam geheim houdt, is al jaren een groot bewonderaar van de zangeres. 'Ik vind het een geweldig pand. Ik ben hier ook naar toe gegaan omdat ik een grote fan van Imca ben.'
'Ik vind het zo zielig voor haar dat ze op deze manier afscheid van haar boerderij moet nemen. Het ontroert mij wel', besluit Johan.