Moeder van doodgereden dochter wacht nog steeds op brief dader

'Hoe waren die tien jaren voor jou? Denk je nog wel eens aan die drie mooie meiden?' Jantina Stabler schrijft een hartekreet op Facebook aan de beschonken toen 19-jarige jongen die haar dochter en twee andere meisjes doodreed.
Het is tien jaar geleden dat de toen 13-jarige meisjes Kim en Michelle Scholten uit Noordbroek en Petra Spijk uit Zuidbroek bij de 19-jarige bestuurder instapten. Het ritje duurde niet lang. De auto eindigde tegen een boom. De drie meisjes overleefden de klap niet. De bestuurder en een andere inzittende, een toen 12-jarig meisje, wel.

Oproep met een verwijt

Stabler, de moeder van Petra, staat op Facebook stil bij de gebeurtenis die haar leven veranderde. Maar er zit ook een verwijt in. Naar de bestuurder die in de rechtbank zei een brief te sturen, maar dat nooit deed.
'Hey bestuurder, ken je ze nog? Petra, Kim en Michelle... 10 jaar geleden alweer dat jij ze mee nam in je auto om een rondje te rijden... ze overleefden het niet. :-(

Hoe waren die tien jaar voor jou? Denk je nog wel eens aan die drie mooie meiden? O ja, die brief die jij in de brievenbus wou doen, althans dat vertelde je de rechter, die hebben we nooit gehad!

Helemaal niks van jouw kant gehoord en je merkt het, dat kan ik moeilijk accepteren. Je bent nu 29 en wat wijzer geworden neem ik aan dus ik zeg je dat mijn adres nog steeds hetzelfde is. Word het niet eens tijd die brief te sturen?'

Hart onder de riem

De hartenkreet van Stabler is ver buiten haar eigen vriendenkring op Facebook gedeeld. Bijna 800 mensen verspreidden het bericht en meer dan 100 mensen steken haar een hart onder de riem, waaronder Ellen Hunter:
10 jaar later. 

Levenslang voor familie en vrienden.

10 jaar leven met het gemis en alle gevoelens die daarbij horen. 

10 jaar wachten op de beloofde moeilijke, maar toch ook gewenste brief.

10 jaar de onmacht. 

Niets meer kunnen delen met je kind. 

Terwijl iedere dag weer opnieuw begint...



Lees ook:
- Veel deelnemers aan stille tocht Zuidbroek
- Emotionele dienst voor Petra in Zuidbroek