Hier gaan Groningse kinderen naar toe op schoolreis

© ANP/Roos Koole
Naar de dierentuin, een attractiepark of op kamp? Vorige week stelden we jullie de vraag: 'Waar gaan Groningse kinderen naar toe op schoolreis?'. Via Facebook en e-mail kregen we vele verschillende bestemmingen binnen.
Dit is de top 5:

1. Sprookjeshof in Zuidlaren

2. Wildlands in Emmen

3. Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen

4. Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold

5. Natuurschool in Lauwersoog

Op kamp

Op kamp gaan is ook nog steeds populair. Aletta Louis schrijft op Facebook: 'De brugklassers van het Dollard College in Winschoten zijn nu drie dagen op kamp naar Sellingen. Gewoon op de fiets. Zelf koken, slapen in een tentje en veel sportief bezig zijn. Super!'.

Juf Laura Koops van 't Jagt van groep 7 van de Openbare Daltonschool de Starter in Groningen stuurt ons een e-mail. 'As we speak zijn wij vandaag met de groepen 7 vanuit Groningen op de fiets naar camping de Vledders in Schipborg vertrokken. Hier zijn wij drie dagen op een Sciencekamp. Zelf onze tent opzetten. Overdag proefjes, op pad in de natuur met opa Wiebe en de waterbaan. En 's avonds ons eigen eten koken.'


Dichtbij of ver weg?

Wat Rob van Neer betreft hoeven de kinderen niet ver weg om plezier te hebben: 'De lagere school waar mijn kleinzoon op zit, Farmsumerborg, houdt het gelukkig dichtbij. Groepen 7 en 8 zijn een paar dagen op kamp naar Schiermonnikoog'.

Spannend

Voor sommige kleintjes maakt het trouwens helemaal niet uit wat ze gaan doen. Op schoolreis gaan is al een hele belevenis. 'Groep 3 van de Theo Thijssenschool in Sappemeer gaat morgen naar klimpark Pinokkio in Assen. Onze dochter vindt het superspannend... hihi', schrijft José de Haan-Brik.

Lekker vertrouwd

En dat de bestemmingen ook niet altijd vernieuwend en origineel hoeven te zijn, bewijst de reactie van Bernard en Inge: 'De Uilenburcht in Beerta. Al jaren dezelfde schoolreisjes en geweldige schoolreisjes. De groepen 7 en 8 gaan drie dagen naar Amsterdam of Den Haag. De groepen 5 en 6 gaan altijd twee dagen. Generatie op generatie naar dezelfde plekken. Leuk!!'