Groningse dorpen krijgen ruim een miljoen voor verbetering landschap

Acht Groningse dorpen mogen 1,2 miljoen euro verdelen om het landschap te verbeteren. Het geld komt van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders en de NAM.
Het programma maakt onderdeel uit van 'Kansrijk Groningen'. Het is gericht op de verrijking van de dorps- en woonomgeving in het aardbevingsgebied.

Het gaat daarbij onder meer om het herstel van dorpspleinen, de aanleg van boomgaarden, het maken van wandelroutes en het aanbrengen van nieuwe beplanting.

Het gaat om de dorpen Den Andel, Rottum, Sauwerd, Adorp, Kruisweg, Leens, Pieterburen en Zuidwolde. De plannen voor die dorpen lopen sterk uiteen.

Groen hart
Zo wordt in Den Andel het voormalige voetbalveld omgevormd tot een groen hart voor het hele dorp. En in Rottum wordt de kloostergeschiedenis van het dorp weer zichtbaar gemaakt in het landschap. Pieterburen krijgt een natuurlijke speelplaats met water.

Het werk wordt uitgevoerd door landschapsbeheer Groningen in samenwerking met de provincie, de de Vereniging Groninger Dorpen, Staatsbosbeheer, de Land en Tuinbouw Organisatie LTO en Natuur en Landschap Eemsmond.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws