Leiding zorgvilla schrikt, maar is niet verbaasd (update)

Zorgvilla Mardan in Wildervank
Zorgvilla Mardan in Wildervank © Jans Meijer
Geschrokken, maar niet verbaasd. Zo reageert de leiding van Zorgvilla Mardan in Wildervank op het feit dat het zorghuis drie maanden lang onder verscherpt toezicht is gesteld.
Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG) voldoet Zorgvilla Mardan niet aan de normen, waardoor cliënten risico's lopen.

Overname

Toch is eigenaresse Daniela Borisova is niet onder de indruk van de bevindingen en het verscherpte toezicht. 'Wij zijn pas sinds 1 januari 2016 eigenaar van de zorgvilla. De situatie waarover de inspectie het heeft, is veroorzaakt door de vorige eigenaren. Sinds de overname zijn we al bezig de situatie te verbeteren'.
Wel is Borisova geschrokken. 'Maar dan met name van de publiciteit die er nu is. Dat zijn toch vervelende dingen'.

Papierwerk

Die vorige eigenaren bestierden volgens Borisova van 2006 tot 2016 het zorghotel. 'En dat ging niet zo goed. Zo waren er nog maar amper cliënten'. Daarnaast zouden de vorige eigenaren de zaken niet goed op orde hebben. 'Voornamelijk papierwerk', weet de huidige exploitant van het zorghotel. 'Ook was het personeel niet bevoegd'.

Reactie vorige eigenaren

De vorige eigenaren laten in een reactie weten zich niet te herkennen in de beweringen van Daniela Borisova. Ze wijzen naar verschillende reacties op sociale media, waar hen een hart onder de riem wordt gestoken.

Vervelend

Dat de inspectie het zorghotel onder toezicht heeft geplaatst, vindt Borisova wel 'vervelend'. 'Want we zijn al tijden heel hard bezig om de zaken te verbeteren. Jammer genoeg hebben we dat net niet snel genoeg voor elkaar weten te krijgen krijgen'.

Afloop

Toch heeft de onderneemster hoop op de goede afloop. 'We zijn inmiddels bijna klaar met de verbeterpunten. En hoe dan ook hebben we in korte tijd al een fors aantal cliënten aan ons weten te binden. Dat zegt toch wel wat...'