Raad stad kritisch over topsportzorgcentrum FC Groningen

De gemeenteraad van Groningen wil meer duidelijkheid over wat gewone Stadjers hebben aan het topsportzorgcentrum van FC Groningen.
Te vaag

De club zegt dat amateursporters zullen profiteren van het nog te bouwen complex op Sportpark Corpus den Hoorn, maar volgens de raad is dat nog te vaag.
Het complex komt op Sportpark Corpus Den Hoorn. Naast trainingsfaciliteiten voor FC Groningen komen er medische zorgfuncties voor andere sportclubs. Ook is er ruimte voor horeca, kantoren en onderwijs.

Vijf miljoen

De gemeente Groningen stelt er een lening van vijf miljoen voor beschikbaar. Euroborg NV wordt eigenaar van het gebouw, FC Groningen betaalt huur. Dat kan de club opbrengen, omdat Euroborg NV de huur voor het stadion verlaagt. 

Goed voor amateursport

Bij de presentatie van de plannen stelde Gerard kemkers van FC Groningen onlangs dat amateursporters baat hebben bij het topsportzorgcentrum. Zo zouden ze er terecht kunnen met hun sportblessures en met vragen over bijvoorbeeld trainingsschema's.
Symposium
Collegepartij VVD vindt dat niet voldoende en wil een symposium over wat de breedtesport er aan heeft. De PvdA steunt dat idee. Volgens VVD-raadslid Jasper Honkoop is het hoog tijd dat er duidelijkheid komt: 'We hebben een jaar geleden ook al gezegd: betrek die breedtesport er meer bij.'

Oppositiepartijen zijn nog veel stelliger in hun pleidooi voor de breedtesport. Zo wil het CDA dat amateurclubs ook financieel profiteren. De huurverlaging die FC Groningen krijgt voor stadion Euroborg moet worden gehalveerd. De rest van het geld moet naar de breedtesport gaan. ChristenUnie wil dat de cub helemaal haar eigen broek ophoudt.

Lees ook: