Docenten cultuurcentrum IVAK willen duidelijkheid

De docenten van cultuurcentrum het IVAK in Delfzijl zijn het zat. Ze willen duidelijkheid over het voortbestaan van de organisatie.
Volgens hen zou er halverwege dit jaar meer bekend zijn over de
van het IVAK en hebben ze tot op heden nog niets gehoord.

Actie

Daarom voerden docenten samen met een aantal cursisten donderdagavond voor het gemeentehuis van Delfzijl actie. Volgens Adriaan Ernsten die namens de actievoerders het woord voert, moet de demonstratie raadsleden en het college wakker schudden.
Geen ontwikkelingen
'We zien op dit moment geen ontwikkelingen' zegt Ernsten. 'Het IVAK gebouw is verkocht en docenten geven les op verschillende locaties in de regio. De noodoplossingen zijn schrikbarend, balletles op betonnen vloeren om maar wat te noemen. Dus wij vragen ons af, wat gebeurd er nu eigenlijk? We willen dat er gewerkt wordt aan een verzelfstandigd IVAK en niet dat de boel alleen maar afgebroken wordt zoals voor ons nu het geval is'.

Geen discussie
Wethouder Hans Ronde van de gemeente Delfzijl snapt de actie, maar zegt dat de zorgen van de docenten onterecht zijn. 'Wij hebben vorig jaar besloten het IVAK voort te zetten. Daar is een heel programma voor geschreven en geld beschikbaar voorgesteld. Het enige dat nu nog moet gebeuren is dat het proces in gang moet worden gezet. Wij zijn in overleg met de bonden en zolang die gesprekken lopen ga ik daarover niet in discussie'.

PvdA Appingedam en Delfzijl

Zowel in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Appingedam als in de vergadering van Delfzijl riepen de PVDA-fractie's van beide gemeenten haar college's op vaart te maken met het uitzetten van de koerst voor het IVAK.

Lees ook: