Gronings tintje aan première Pauperparadijs

Zaterdagavond gaat in het Drentse Veenhuizen het theaterspektakel 'Het Pauperparadijs' in première.
De hoofdrollen zijn weggelegd voor bekende acteurs zoals Dragan Bakema en Paul Kooij. Maar er spelen ook jonge talentvolle actrices uit Groningen mee.

Groningse actrices

Marije Meiborg speelt bij het Groninger muziektheater GOOV. En Lotte Groeneveld zit op de jeugdopleiding theater en beiden spelen mee in het ensemble. Groeneveld is een manusje van alles in Het Pauperparadijs. 'Ik ben ensemblelid. Dat betekent dat ik bezig ben met zingen en dansen. Ik ben van alles, een pauper, een weeskind en een nobele. Dat is ontzettend leuk.'

Grootser

'Het is een megaproductie. Dus er is van alles mogelijk. Met GOOV staan we in de Schouwburg, dat is echt geweldig. Maar hier zijn mensen uit het hele land en een ontzettend gave band. Het is nog een stapje grootser', zegt Meiborg.

Onbekende periode

Het Pauperparadijs gaat over een vrijwel onbekende periode in de Nederlandse geschiedenis en vertelt het verhaal van de ruim 100.000 armen die aan het begin van de 19de eeuw naar Drenthe werden gebracht om daar het land te ontginnen en zich om te vormen tot beschaafde burgers.
Acht weken lang staat de voorstelling naar het gelijknamige boek van Suzanna Jansen op de binnenplaats van het gevangenismuseum.