Winkelpand van 'spoorloze' Henk Oosterhof verzegeld

Henk Oosterhof
Henk Oosterhof © RTV Noord
Curator Jan Hein Mastenbroek heeft in Stadskanaal het winkelpand van de bekende juwelier Henk Oosterhof laten verzegelen.
Oosterhof werd onlangs failliet verklaard en is sindsdien 'spoorloos'. Zijn woning in Blauwestad staat leeg. Volgens ingewijden zou hij naar Duitsland zijn vertrokken.

Goudkorrel

De winkel van Oosterhof in Veendam staat leeg, maar in Stadskanaal gaan de zaken gewoon door. De schoonzoon van Oosterhof zegt de juwelierszaak daar overgenomen te hebben. Op de gevel staat nu de naam 'Goudkorrel'.

Verantwoording

Curator Jan Hein Mastenbroek eist dat de schoonzoon van Oosterhof aantoont, dat hij inderdaad de nieuwe eigenaar is. 'Maar hij weigert dat', laat Mastenbroek aan RTV Noord weten. 'De schoonzoon zegt het niet nodig te vinden om aan mij verantwoording af te leggen'.

Verzegelen

Om duidelijkheid te krijgen heeft Mastenbroek vrijdag onderzoek gedaan in de winkel in Stadskanaal en het pand daarna laten verzegelen door een notaris. Ook zijn de sloten van het pand vervangen, zodat alleen Mastenbroek nog naar binnen kan.

Advocaat

De 'spoorloze' Henk Oosterhof heeft inmiddels aan Mastenbroek laten weten dat hij het oneens is met het faillissement en dat hij een advocaat in de arm heeft genomen. De curator is het overigens niet duidelijk waar Oosterhof zich nu bevindt. 'Ik ben bij zijn woning in Blauwestad geweest, maar dat pand staat leeg'.