Instellingen

Nieuwe trainer Ajax heeft Zivkovic niet nodig

© JK Beeld
Richairo Zivkovic lijk een toekomst in Ajax 1 te kunnen vergeten. De 19-jarige aanvaller uit Foxhol krijgt van trainer Peter Bosz geen kans in de voorbereiding.
Zivkovic mocht maandagochtend aansluiten bij de eerste training van Jong Ajax.

Slecht huwelijk

Twee jaar geleden verliet Zivkovic FC Groningen om voor Ajax te spelen. Hij had hoge verwachten bij de Amsterdamse club, maar lijkt nu echt uit beeld te zijn verdwenen. Het huwelijk tussen de spits en Ajax is nooit goed geweest.

Verhuur

In het eerste seizoen in Amsterdam moest Zivkovic zijn opwachting maken in Jong Ajax. Dat deed hij verdienstelijk en hij mocht daarom ook zo nu en dan invallen bij het eerste elftal. De spits speelde in het seizoen 2014/2015 in totaal tien keer in Ajax 1. Het tweede seizoen begon anders. Zivkovic had geen perspectief op speeltijd en werd verhuurd aan Willem II.
Maar ook bij Willem II kon hij het niet waarmaken. Hij werd na een paar wedstrijden als rechtsbuiten gebruikt en hij besloot in de winterstop de club te verlaten. Hij maakte het seizoen af bij Jong Ajax.
Bij Jong Ajax zijn de van Cambuur overgekomen trainer Marcel Keizer en zijn assistent George Ogararu de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Nu nog met Zivkovic, maar de vraag is hoe lang hij nog bij Ajax zal spelen.