Eerste huis versterkt door concurrent Centrum Veilig Wonen

De woning van Koos IJzerman
De woning van Koos IJzerman © Goos de Boer/RTV Noord
In Appingedam wordt het eerste huis versterkt door Save Groningen. Dat bedrijf werpt zich op als de concurrent van het Centrum Veilig Wonen (CVW).
Het gaat om de woning van Koos IJzerman aan de Koningstraat in Appingedam. Hij is al vanaf november 2013 in de slag met eerst de NAM en later het Centrum Veilig Wonen over het herstel van de forse schade aan zijn woning.
IJzerman heeft besloten die strijd te staken en in zee te gaan met Save Groningen. Dat bedrijf heeft inmiddels een plan van aanpak voor zijn huis gemaakt.

Onvrede

Save Groningen werd onlangs opgericht door een marketing- en bouwmanagementbedrijf uit onvrede over de gang van zaken bij het Centrum Veilig Wonen. Het bedrijf helpt Groningers bij het versterken en verduurzamen van hun panden.

'Er gebeurt niets'

'Het tempo is nu veel te laag. Er gebeurt helemaal niets. Dat kan veel beter. Wij willen de Groningers een alternatief bieden en daarmee de markt openbreken', licht Syto Goslinga van Save Groningen toe.

Rekening naar Alders

De rekening van de aanpak van de woning van IJzerman gaat naar Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. 'En als hij niet betaalt, spannen we een proces aan. Dat wordt dan een soort proefproces, waar bij een gunstige uitspraak veel Groningers wat aan kunnen hebben', denkt Goslinga.
IJzerman heeft er bewust voor gekozen Save Groningen in te schakelen. 'Ik ben niet opgeleid om mijn hele leven Calimero te spelen. Ik sla een andere weg in. Het is tijd dat er wat positiefs gebeurt. Ik wil verder in een veilig huis en niet alle energie steken in een moeizame strijd. En via deze alternatieve weg kan dat', vertelt de inwoner van Appingedam.

Baas over Eigen huis
Om de aanpak van het eerste huis door Save Groningen te promoten wordt dinsdag een speciale website gelanceerd: Baas over Eigen huis. De daarmee ingezette campagne moet er toe leiden dat meer Groningers voor het versterken van hun huis het Centrum Veilig Wonen de rug toe keren.

Lees ook: