Nieuwe spitsen in de Euroborg: deze spelers gingen Tom van Weert voor

© Archief/JK Beeld
Hij krijgt rugnummer negentien, maar is de zeventiende spits die de FC contracteert sinds de overgang naar de Euroborg. Een overzicht van de spitsen die Tom van Weert voorgingen.
Luis Suárez en Marnix Kolder waren de eerste spitsen die in de Euroborg werden gepresenteerd. De één slaagde met vlag en wimpel, de ander niet.

'Scoort een Berg, kost een beetje'

Waar het bij spitsen uiteraard om gaat, zijn doelpunten. Met een gemiddelde van 0,64 goals per wedstrijd overlegt Marcus Berg het hoogste moyenne. Tim Matavz (0,46) en Luis Suárez (0,41) volgen.

Goalgetter De Leeuw

Qua aantal goals staat Michael de Leeuw bovenaan. Hij trof 55 keer doel. Serhat Koç en Kolder kwamen nooit tot scoren in het groenwit.
Koç maakte het niet waar
In de 10,5 jaar dat de Euroborg in gebruik is, speelde Michael de Leeuw de meeste wedstrijden, namelijk 137. Koç en de Deense huurling Morten Nordstrand sluiten de rijen met slechts twaalf optredens namens de FC.

En Nevland dan?

Bij de opening van de Euroborg speelde FC Groningen met Glen Salmon en Erik Nevland (foto onder) in de spits. Zij worden daarom niet meegenomen in deze lijst met aankopen. Toch willen we je hun prestaties sinds de overgang naar de Euroborg niet onthouden.

Salmon trof in deze periode 5 keer doel in 34 duels, een gemiddeld van 0,15 per wedstrijd. Nevland scoorde in 76 wedstrijden 30 keer, goed voor een gemiddelde van 0,39 goals.

De aankopen in cijfers

Bekijk hier de cijfers van de zeventien 'Euroborg-aankopen' voor de spitspositie: