Bourtange hoopt op Chinese invasie

Hoe krijg je Chinezen naar de vesting Bourtange. De Stichting denkt dat te doen met een website in het Mandarijn.
Miljoenen Chinezen kunnen binnenkort alle informatie over de vesting Bourtange in hun moedertaal lezen. De website wordt namelijk vertaald in het Mandarijn. 900 miljoen Chinezen spreken die taal, dus we boren een hele nieuwe doelgroep aan', grinnikt Wubbe Schoenmaker van Stichting Vesting Bourtange.

Meeliften

Stichting Vesting Bourtange kwam op het idee door het succes van Giethoorn. Jaarlijks bezoeken zo'n 25.000 Chinezen 'Hollands Venetië' en op dat succes wil Bourtange graag meeliften.

Chinese invasie

Maar is de vesting wel voorbereid op een Chinese invasie? In Giethoorn zijn niet alle inwoners zo blij met de komst van de nieuwe toeristen. Ze zijn nieuwsgierig en lopen op privé-terrein. Veel inwoners schilderden daarom al bordjes met daarop de tekst niet betreden, maar dan in het Chinees.

Andere gewoontes

Wubbe Schoenmaker van Stichting Vesting Bourtange is daar niet zo bang voor. 'Chinezen hebben misschien andere gewoontes. Maar ook Nederlanders, Duitsers, Fransen en Spanjaarden hebben dezelfde houding. Ze denken dat dit een museumdorp is en trekken werkelijk alle deuren open. Intussen zijn onze bewoners wel wat gewend. Nee, ik ben niet bang dat wij hier onder de voet worden gelopen door miljoenen Chinezen'.