Is Kiki uit Ezinge de kleindochter van prins Hendrik?

Kiki Hoekstra uit Ezinge weet het zeker: ze is de kleindochter van Prins Hendrik (1876-1934), de echtgenoot van koningin Wilhelmina. Ondanks dat er nog geen keihard bewijs voor is, bijvoorbeeld in de vorm van dna, is er voor Kiki geen twijfel over.
Ze is samen met schrijfster Henriette Hemmink bezig met een boek waarin ze haar verhaal vertelt. Dat boek moet dit jaar nog uitkomen.

Hoe zit het?
De vader van Kiki is geboren in Buitenpost en zou zijn verwekt door prins Hendrik. De man, die dezelfde voornaam draagt, lijkt volgens Kiki en haar familie sprekend op de man van adel.

Kiki's oma zou als 16-jarig meisje zwanger zijn geraakt toen de prins tijdens één van zijn vele reizen naar Friesland kwam om te jagen. Volgens Kiki deed haar oma er altijd geheimzinnig over. 'Vader onbekend', staat er in het geboortebewijs van Hendrik Hoekstra.

Maandelijks geld
'Maar als we wel eens ruzie hadden met onze vader, zei mijn oma dat we respect voor hem moesten hebben omdat hij blauw bloed had. Ook kreeg ze een maandelijkse bijdrage van duizend euro, die ze tot haar dood kon ophalen bij de notaris', geeft de vermeende kleindochter van de prins aan.

Meerdere kinderen
Juliana is het enige kind dat uit het huwelijk van Hendrik en Wilhelmina werd geboren, maar Hendrik zou er daarnaast minstens tien buitenechtelijke kinderen op na hebben gehouden. Niet voor elk kind is sluitend bewijs gevonden.

Onderzoek
Of Hendrik Hoekstra daar ook definitief bij hoort, moet volgens Kiki blijken uit een onderzoek dat naar de kwestie loopt. De Rijksvoorlichtingsdienst en het Koninklijk Huis hebben er nog niet op gereageerd. 'Het Koninklijk Huis wil ook niet echt meewerken aan het onderzoek. Ze hebben kennelijk iets te verbergen', denkt Kiki.
Meer over dit onderwerp:
EZINGE
Deel dit artikel:

Recent nieuws