Provincie overweegt meer grote windmolens in Groningen

Er komen mogelijk veel meer grote windmolens in de provincie Groningen. Dat zegt het college van Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van de oppositie.
In de Voorjaarsnota van de provincie staat dat grootschalige windparken nodig zijn om meer duurzame energie op te wekken.

Grote windmolens
Volgens gedeputeerde Nienke Homan slaat 'grootschalig' daarbij op de grootte van de windmolens zelf. Die kunnen dan ook in groepjes van twee tot tien stuks staan.

'Er is meer nodig'
De provincie heeft zich verplicht om in 855 megawatt windenergie te gaan leveren met molens die op het vasteland staan. Om de transitie naar duurzaam opgewekte energie te kunnen maken, is veel meer nodig, aldus Homan.

De gedeputeerde is in gesprek met gemeenten en organisaties om de bereidheid te peilen om meer windmolens te plaatsen.

VVD: 'Windenergie alleen op zee'
De VVD toonde zich bezorgd. Fractievoorzitter Mirjam Wulfse wil dat de extra windenergie alleen op zee wordt opgewekt. In een amendement op de Voorjaarsnota probeerde de partij 'grootschalige windparken' te veranderen in 'grootschalige windparken op zee'. PvdA, PVV, Partij voor het Noorden en Groninger Belang steunden het amendement, maar dat was niet genoeg. De collegepartijen hielden de rijen gesloten.
Meer over dit onderwerp:
windmolens GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws