Baas van De Vrijbuiter moet duurzaam toerisme naar Waddengebied halen

De voormalige directeur van kampeerwinkel De Vrijbuiter Gerard Kremer wordt het boegbeeld van het Werelderfgoed Waddenzee. Hij moet ervoor zorgen dat de status van werelderfgoed meer toeristen oplevert.
'Het gaat dan vooral om mensen die niet naar de Wadden komen om op het strand te liggen. Maar die geïnteresseerd zijn in de natuur, die kennis willen opdoen. Dat soort toeristen kan ons soms nog niet vinden', zegt Kremer.

Bucketlists
'Mijn droom is dat de Waddenzee op bucketlists van mensen over de hele wereld komt te staan, net als de Niagarawatervallen en de Great Barrier Reef', verklapt hij.

Duurzaam toerisme
Kremer wordt aangesteld door het Programma naar een Rijke Waddenzee, een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en natuurorganisaties. Zij menen dat de werelderfgoedstatus meer kansen biedt voor duurzaam toerisme in het Waddengebied.

Kremer moet samen met ondernemers en een marketingbureau de werelderfgoedstatus van de Waddenzee beter op de kaart zetten, zowel nationaal als internationaal. Vrijdag houdt Kremer zijn openingsspeech tijdens DelfSail in Delfzijl.

Geen onbekende
Onder de leiding van Kremer is De Vrijbuiter uitgegroeid tot de grootste kampeerwinkel van Nederland. Maar Kremer is ook voorzitter van MKB Noord-Nederland, lid van de SER Noord-Nederland en commissaris bij voetbalclub sc Heerenveen.
Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws