Wasstraat? Spons? Zeem? Niets helpt tegen de zwarte A28-drab

De zwarte drab op de A28 is hardnekkiger dan gedacht. Het goedje, een oplossing van grind en teer, is zowel in de wassstraat als met spons en zeem niet van de auto's te krijgen.
Sinds donderdagochtend ligt er een zwarte substantie op een deel van de A28 bij Eelde. Op de redactie van RTV Noord kwamen diverse meldingen van mensen die hun auto niet schoon kregen na een ritje door de drab.

'Het blijft gewoon vies'
'Ook ik reed vanochtend namelijk over de A28. Mijn auto heb ik gepoogd schoon te krijgen via de wasstraat en ook handmatig. Helaas blijft het gewoon vies en vooral de velgen zijn vies', meldt Rachid van Tatenhove via WhatsApp.

'Zwarte spikkels'
Teun Marsman ervaart hetzelfde. 'Ik dacht dat even afspoelen wel voldoende zou zijn, maar mn auto zit volledig onder de zwarte spikkels die er niet zonder meer vanaf komen. Kunststof delen van de auto zijn niet of nauwelijks schoon te krijgen en ook velgen en metalen delen blijven na een grondige wasbeurt op de auto zitten.'

'Een steen tegen mijn voorruit'
Het is echter niet alleen de smurrie die voor problemen zorgt. Nathalie Krijthe schrijft op Facebook: 'Niet alleen vieze drab, ook stenen/steentjes, ik heb daar een steen tegen mijn voorruit aan gehad, nu een dikke pit er in.'

Schoonmaken met een speciaal middeltje
Bob Kiel van Rijkswaterstaat laat tegenover RTV Drenthe weten dat de auto's wel schoongemaakt kunnen worden, maar dan met een speciaal middeltje.

Schade verhalen
Automobilisten die schade hebben door de viezigheid kunnen volgens Kiel contact opnemen met Rijkswaterstaat. 'Mensen kunnen terecht bij het schadeloket en proberen de schade vergoed te krijgen.' Het schadeformulier is hier te vinden.

Opruimactie
De drab wordt donderdagavond na de avondspits weggeveegd.

Lees ook:
- Rijkswaterstaat 'bekijkt situatie' van zwarte drab op A28
- 'Zwarte drab' op A28 zorgt voor 'gevaarlijke' situaties (en vieze auto's)
Meer over dit onderwerp:
EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws