Drab-soap duurt voort: A28 is nog steeds vies

Op de A28 tussen Eelde en Tynaarlo ligt nog altijd drab op de weg. Het is een soort oplossing van grind en teer, dat op de auto's blijft plakken.
Donderdag ondervonden veel automobilisten ook overlast door de viezigheid. Hun auto's zaten onder de drab en bleken lastig schoon te krijgen. Rijkswaterstaat zou de drab donderdagavond wegvegen, maar het ligt er nog steeds, meldt RTV Drenthe.

150 klachten
Er wordt door Rijkswaterstaat uitgezocht hoe dat kan, zegt woordvoerder Bob Kiel tegen RTV Noord. 'We zijn donderdag 150 keer gebeld op het klachtennummer. Dat is behoorlijk veel. Maar er komen ook veel automobilisten over die weg.'

Slipgevaar
Er zijn waarschuwingsborden langs de snelweg geplaatst en er geldt een tijdelijke snelheidsbeperking wegens slipgevaar. Automobilisten krijgen het advies om niet van rijbaan te wisselen, omdat de drab vooral midden op de weg ligt.

1.200 euro schade
Ook bij verzekeraar Univé in Assen komen klachten binnen. Volgens een medewerker zou een motorrijder 1.200 euro schade hebben aan zijn voertuig. De verzekeraar raadt gedupeerden aan contact te zoeken met Rijkswaterstaat. Anders gaat het van hun no-claimkorting af.

Ook op social media klagen mensen over substantie die er nog altijd ligt.

Lees ook: Wasstraat? Spons? Zeem? Niets helpt tegen de zwarte A28-drab
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws