Café Der Witz laat Duits bier stromen bij succes Die Mannschaft (update)

Uitbater Bas Berendsen van café Der Witz heeft de handschoen opgepakt die RTV Noord-columnist Kees Vlietstra hem toewierp. Het café verstrekt donderdag gratis Duits bier wanneer Duitsland de finale haalt.
Vlietstra schreef zondagavond in zijn 'Door de mand' dat het 'ganz geil' zou zijn wanneer het café gratis bier gaat weggeven wanneer Duitsland de finale haalt.

Berendsen kan de oproep van Vlietstra wel waarderen. 'Hoewel ik voor het blok word gezet, pak ik de 'handtuch' graag op', laat Berendsen weten. 'Als Duitsland de finale haalt, zijn de eerste vier fusten Jever (Duits bier) na de wedstrijd op donderdag gratis.'

Ludieke oproep Berendsen aan Vlietstra
In het programma Op Noord op Radio Noord kaatste Berendsen de bal terug. 'Ik verwacht nu dat Kees alle Duitse Handtücher terug komt brengen aan de Duitsers', refereerde Berendsen aan de column van Vlietstra. Die reageerde daarop gevat: 'Donderdag zit ik met Jong Oranje in Tsjechië, maar ik kom de Handtücher zeker op een later moment brengen', liet Vlietstra weten.

Hopen op Duitsland?
De actie van café Der Witz volgt op de acties van de gratis friet van De Belg Waterloo bij Belgisch succes of ijs van Talamini bij Italiaans succes. Beide landen strandden echter in de kwartfinale, waardoor de hoop nu gevestigd is op Duitsland.

Het land speelt donderdag de halve finale tegen Frankrijk. De inzet is een plek in de finale voor het EK voetbal in Frankrijk. De andere halve finale gaat tussen Portugal en Wales.

Lees ook:
- Door de mand: Kees Vlietstra heet soms Bjarne Groningsson, IJslander
- Geen gratis Belgisch frietje, maar wél een gratis Italiaans ijsje?
- Talamini volgt Belg: 'Gratis ijs als Italië de finale haalt'
- Gebroeders Waterloo: 'Gratis friet als België de finale haalt!'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws