Geld voor verduurzaming ontmoetingsplekken

© Marufish/Flickr
Dertien ontmoetingsplekken in het aardbevingsgebied krijgen geld uit het leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen. Met de in totaal €440.187 kunnen elf dorpen en twee wijken hun plannen uitvoeren.
Eerste aanvraagronde

Voor Appingedam Centrum, Kloosterburen, Schouwerzijl, Delfzijl  West, Leermens, Rottum, Kantens, Westerwijtwerd, Ten Post, Woltersum, Den Andel, Baflo en Adorp viel de eerste aanvraagronde goed uit. Tot en met 2018 kunnen dorpen drie keer per jaar een aanvraag doen.
Met het geld gaat Schouwerzijl het dorpshuis energiezuiniger maken door onder meer zonnepanelen te installeren en het pand beter te isoleren. Den Andel heeft soortgelijke plannen.

Toekomstbestendig

Het programma 'Elk dorp een duurzaam dak' ondersteunt dorpen en wijken in de negen aardbevingsgemeenten om ontmoetingsplekken toekomstbestendig te maken en valt onder Kansrijk Groningen, dat weer is ondergebracht bij de Nationaal Coördinator Groningen. Het initiatief 'Elk dorp een duurzaam dak' wordt gecoördineerd door Groninger Dorpen, in nauwe samenwerking met de gemeenten. Het programma wordt gefinancierd door het NAM Leefbaarheids– en Duurzaamheidsprogramma.