Chefkok Klein Nijenhuis verwacht zijn ster mee te nemen naar Aduard

Sterrenkok Steven Klein Nijenhuis uit Onderdendam verwacht dat hij zijn Michelin-ster meeneemt naar Herberg Onder de Linden in Aduard.
Steven en zijn vrouw Tanja verruilen op 1 november hun restaurant In de Molen in Onderdendam voor de herberg in Aduard. Zowel de molen als de herberg heeft een Michelin-ster.

'We blijven hetzelfde doen'
Eigenaren Geerhard en Petra Slenema van Onder de Linden gaan met pensioen, waardoor Aduard zijn Michelin-ster zou verliezen. Nu ze het stokje overgeven aan een andere sterrenkok, kan de ster behouden blijven voor het dorp.

Klein Nijenhuis: 'Daar gaan wij wel vanuit. We hebben contact gezocht met Michelin, maar die zijn altijd heel erg op de vlakte. Wij gaan gewoon verhuizen. We nemen ons hele team mee en gaan hetzelfde doen als in Onderdendam. Alleen qua keuken gaan we er flink op vooruit', lacht de chefkok.

Cafetaria?
Onderdendam lijkt wel zijn sterrenrestaurant kwijt te raken. 'Als het aan ons ligt, wordt de molen geen cafetaria', zegt Tanja Klein Nijenhuis. 'Het zou fijn zijn als daar ook weer een leuke kok zou komen. Het is een sterwaardige locatie.'

Geen onbekende
De keuken in Aduard is overigens geen onbekend terrein voor Steven Klein Nijenhuis. 'Tien jaar geleden heb ik daar gewerkt. Een half jaar', zegt hij met een glimlach. 'Dat ging niet helemaal goed. Dat lag zowel aan Geerhard als aan mij en het is weer helemaal goed gekomen. Maar ik vond het toen al het mooiste restaurant van heel Noord-Nederland.'

Lees ook:
- Restaurant In de Molen neemt Herberg Onder de Linden in Aduard over
- Groningen krijgt tweede Michelin-ster
Meer over dit onderwerp:
ONDERDENDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws