Winsum blijft vasthouden aan bezuiniging zwembad

© RTV Noord
Het moet met minder geld kunnen. Dat blijft het standpunt van de gemeente Winsum als het gaat om de exploitatie van het zwembad De Hoge Vier. De nieuwe coalitie blijft vasthouden aan de bezuiniging van 50.000 euro.
Handtekeningenactie mislukt

'Ook met een lager subsidiebedrag is het zwembad te exploiteren', aldus wethouder Bert Westerink. Volgens de gemeente heeft het bestuur, van de Stichting die het zwembad exploiteerde, in een gesprek nogmaals aangegeven dat het die bezuinigingstaak niet voor zijn rekening wil nemen. Ook 5000 handtekeningen mochten niet baten en de gemeente blijft bij haar standpunt.
De gemeente hoopt dat diezelfde mensen die een handtekening hebben gezet ook bereid zijn zich in te zetten voor het zwembad en met initiatieven te komen.

Bestuur

De gemeente wil wel dat het zwembad open blijft en hoopt dat er inwoners zijn die een nieuw stichtingsbestuur willen vormen. 'Er zijn al enkele initiatieven ontstaan, onder andere naar aanleiding van de eerdere oproep in juni om het zwembad te behouden. Maar er zijn nog meer mensen nodig', aldus Westerink.
De gemeente hoopt na de zomervakantie duidelijkheid te hebben over de toekomst van het zwembad.