Cunera over borstkanker

Ongeveer één op de negen Nederlandse vrouwen krijgt borstkanker. Daarom investeren ziekenhuizen steeds meer in zorg voor borstkankerpatiënten.
Martini Borstcentrum
Cunera krijgt een rondleiding door het nieuwe Martini Borstcentrum in het Martini Ziekenhuis in de stad. Het ziekenhuis heeft al een aantal jaren een Mammapoli voor borstkankerpatiënten, maar die was veel te klein geworden. In het nieuwe centrum zijn aparte wachtruimtes voor patiënten in verschillende fases van de behandeling.

Prettige omgeving
Per jaar worden in het Martini Ziekenhuis drieduizend vrouwen met borstkanker behandeld. Eén van hen is Karin Dolfin uit Haren. Ze is genezen, maar komt nog regelmatig terug voor controle. Dolfin is enthousiast over het nieuwe Borstcentrum: 'Het is belangrijk dat je in een prettige omgeving kunt wachten op de uitslag van onderzoeken.'

Kortere wachtlijst
In Winschoten, bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen, praat Cunera met patiënt Hannie Planken. In januari is bij haar borstkanker ontdekt. Na een amputatie begint ze volgende week aan haar tweede chemokuur. Planken koos bewust voor het Ommelander Ziekenhuis, omdat de wachtlijsten daar korter zijn.

Cunera zie je zondag om 18.10 na Noord Vandaag. Het programma wordt ieder half uur herhaald en is ook te bekijken via rtvnoord.nl en onze app. Dit is de laatste uitzending van Cunera. Vanaf volgende week kun je op zondag kijken naar Gewest Noord.
Meer over dit onderwerp:
tv nwmedia ookopnoord
Deel dit artikel:

Recent nieuws